Završne svečanosti Programa ranog učenja engleskog jezika za djecu predškolske dobi u Dječjem Vrtiću Sveti Križ Začretje

Program kraćeg programa engleskog jezika provodi se u suradnji s Udrugom Naučimo puno. Odabirom tema, aktivnosti i jezičnog sadržaja u potpunosti je prilagođen interesima, znanju, iskustvima i dobi djece predškolskog uzrasta.

U tijeku pedagoške godine odrađeno je 65 nastavnih sati u dvije skupine, početni i napredni stupanj. Voditeljica kraćeg programa je odgojitelj savjetnik Jasna Zubić koja ima završen B 2 stupanj engleskog jezika kao i završene  metodičke radionice engleskog jezika usmjerene na rad s djecom rane i predškolske dobi.

Uz osnovne teme koje su obrađivane uz prateće udžbenike, na engleskom smo obrađivali i mnoge blagdane i s njima povezane ključne pojmove.

Svaka obrađena tema uključivala je niz ključnih riječi i pojmova koji su se usvojili kroz različite aktivnosti (rad u knjizi koji podrazumijeva bojanje, crtanje, spajanje, izrezivanje i lijepljenje, aktivnosti tipa „Pronađi razlike“ ili „Što nedostaje?“), pjevanje pjesmica, recitiranje brojalica, pričanje priča, sudjelovanje u igrokazima, igranje raznih igara, slušanje glazbe i priča na engleskom jeziku.

Osim tih ključnih pojmova i vokabulara, polaznici su spontano usvojili i niz izraza i fraza koje se odnose na aktivnosti i ponašanje tijekom Programa, kao što su naredbe tipa: ustanite, sjednite, otvorite/zatvorite knjigu, pokažite, dodajte, obojite , izrežite, pronađite, spojite (karticu ili predmet), ili odgovori na pitanja kako se zoveš, kako si, koliko ima…, koje je boje…, što vidiš,  i slično.

Nakon priredbe svi polaznici dobili su  diplome.