Završne svečanosti Programa ranog učenja engleskog jezika za djecu predškolske dobi u Dječjem Vrtiću Sveti Križ Začretje održane su 19. i 20. lipnja . 

 Program kraćeg programa engleskog jezika provodi se u suradnji s Udrugom Naučimo puno. Odabirom tema, aktivnosti i jezičnog sadržaja u potpunosti je prilagođen interesima, znanju, iskustvima i dobi djece predškolskog uzrasta.

U tijeku pedagoške godine odrađeno je 65 nastavnih sati u dvije skupine, početni i napredni stupanj.

U radu se koristio udžbenik Cookie and Friends A/B,, Playtime B iz kojeg su  obrađene sljedeće teme:

A – brojevi od 1-10, osnovne boje, igračke, geometrijski oblici, dijelovi tijela, odjeća, domaće životinje i kućni ljubimci , hrana

B – moja obitelj, glasne igračke, dijelovi lica, vrijeme i vremenske prilike, divlje životinje, piknik

Uz te osnovne teme, na engleskom smo obrađivali i sljedeće blagdane i s njima povezane ključne pojmove : Božić, Uskrs, Valentinovo, Majčin dan, Dan očeva, Maskenbal …

Svaka od tema koja je obrađena uključivala je niz ključnih riječi i pojmova koji su se usvojili kroz različite aktivnosti (rad u knjizi koji podrazumijeva bojanje, crtanje, spajanje, izrezivanje i lijepljenje, aktivnosti tipa „Pronađi razlike“ ili „Što nedostaje?“), pjevanje pjesmica, recitiranje brojalica, pričanje priča, sudjelovanje u igrokazima, igranje raznih igara, slušanje glazbe i priča na engleskom jeziku.

Osim tih ključnih pojmova i vokabulara, polaznici su spontano usvojili i niz izraza i fraza koje se odnose na aktivnosti i ponašanje tijekom Programa, kao što su naredbe tipa: ustanite, sjednite, otvorite/zatvorite knjigu, pokažite, dodajte, pobojajte, izrežite, pronađite, spojite (karticu ili predmet), ili odgovori na pitanja kako se zoveš, kako si, koliko ima…, koje je boje…, što vidiš,  i slično.

Nakon priredbe slijedila je  podjela zasluženih diploma.