Regionalna smotra projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo 2024.

7.5.2024. odgojiteljice iz odgojne skupine Ribice, Vesna Petanjek i Sara Krznar sudjelovale su na regionalnoj smotri projekata iz područja Nacionalnoga programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske. Ova smotra u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje obuhvaća područje Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Među trinaest projekata, izabran je i ovaj, skupine Ribice pod nazivom ”Ribice u mreži glazbe”. Posebna pozornost usmjerava se na prikaze vrsnih primjera iz prakse.

Koncept projektnog učenja potiče dječju prirodnu radoznalost te im omogućava poticanje međusobne interakcije, propitivanje, povezivanje, rješavanje problema, refleksiju i sl. Ovakav način učenja temeljni je element suvremenog koncepta ranog i predškolskog odgoja.

Po završetku smotre slijedilo je  vrednovanje i odabir projekata za državnu razinu Povjerenstva u čijem je sastavu i ravnateljica našeg vrtića, Martina Jakuš.