Dječji tjedan u Vrtiću

Dječji tjedan obilježile su sve skupine bogatim i raznolikim sadržajima i aktivnostima.

Jaslička odgojno-obrazovna skupina Ribice Dječji tjedan provela je u veselom ozračju. Ribice su same izradile svoje licitare uz malu pomoć odgojiteljica Sare i Vesne. Najprije su modelirali glinamol i napravili srce, zatim su ga sljedeći dan bojali, a na kraju su ga ukrasili. U Dječjem tjednu Ribice su razveselila i djeca iz Dječjeg zbora ”Cvrkutići” koja su im došla u goste i otpjevala nekoliko pjesama. Za kraj Dječjeg tjedna počastili su se grickalicama, a djeca su kući nosila i prigodno ukrašene balone.

Tigrići su s odgojiteljicama Marijom i Mihaelom osmislili aktivnost zamjene igračke s prijateljem pod geslom Posudim – sretan sam. Kasnije tijekom tjedna uprizorili su igrokaz Jesenska košara.

Pčelice su s odgojiteljicama Jasnom, Jelenom i Kristinom šetale do trga i igrale se ispred dvorca Sv. Križ Začretje. Roditelji su na radionici izrađivali puzzle za svoje dijete kojima će estetski urediti zajednički prostor hodnika. Pčelice su u vrtiću prisustvovale koncertu Cvrkutića i podržale svoje prijatelje koji su uključeni u zbor. U suradnji s Općinom Sv. Križ Začretje i Vrtlarijom Jelenić na Banovini su sadili maćuhice. Djelatnici Općine počastili su Pčelice slatkišima i grickalicama te iznenadili balonima. Djeca su uživala u igri na novom igralištu te su isprobala sve sprave. Zajedno s ˝Ribicama˝ i odgojiteljicama Sarom i Vesnom Pčelice su igrale dječje tradicijske igre s pjevanjem i družile se u našem vrtiću.

Bubamare i Žabice zajedno su skupljale jesenske plodove, a u svoje su aktivnosti unijele mnoštvo tradicijskih igara te su isprobali okretati kotač pomoću palice i ruljiti kukuruz.. Potaknuti ovogodišnjim aktivnostima Dječjeg tjedna, u sobi dnevnog boravka osmišljavaju centre aktivnosti za razne steam igre (izrada vulkana, lava lampe, proučavanje difuzije i osmoze). Ove dvije skupine su sa svojim odgojiteljicama Tatjanom, Lorenom, Anom i Vesnom sudjelovale i na KIKI festivalu animiranog filma u Zaboku što je nekima bilo prvo iskustvo vožnje autobusom.

U prvom tjednu listopada u našem vrtiću počeo je i obavezan program predškole – dvije skupine u Svetom Križu Začretju te jedna skupina u PŠ Mirkovec.