Božićna čarolija

Nakon što nas je početkom prosinca posjetio Sveti Nikola, odgojiteljice su za djecu i roditelje organizirale božićna druženja i radionice u svim skupinama.

Nekoliko dana kasnije, 19.12.2023. u organizaciji Društva Naša djeca Sveti Križ Začretje, posjetio nas je Djed Mraz sa svojom prigodnom predstavom. Uz njega, posjetile su nas i dvije dječje udruge iz našeg mjesta te održale kratki božićni koncert pod nazivom Djeca djeci: najprije su djeca iz Dječjeg zbora Cvrkutići otpjevala nekoliko suvremenih i modernijih božićnih pjesama, a zatim su članovi dječjih skupina folklora i tamburaša KUD-a Sveti Križ Začretje uprizorili stare božićne običaje naših krajeva. Na kraju programa djeci po skupinama podijeljene su nove igračke.

Idućeg dana, 20.12.2023. posjetili su nas naši Moto Mrazovi koji nam svake godine pripreme slatke poklone za svako dijete. Toga dana, djeca iz predškole u PŠ Mirkovec sudjelovala su u prekrasnoj božićnoj priredbi, dok je za djecu iz skupina u predškoli u Svetom Križu Začretju njihova voditeljica organizirala Božićni party.

 Božićnu čaroliju završili smo u četvrtak i petak kad nam je naša kuharica pripremila slatke fritule na našoj božićnoj kućici, a posjetio nas je i portal Zagorje International za kojeg su djeca iz starijih skupina snimila prigodnu čestitku za nadolazeće blagdane.

Sretan Božić, ugodne blagdane te veselu i zdravu Novu 2024.  žele Vam djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje!